środa, 11 czerwca 2014

Ciekawie piszą: Truskawkowo – waniliowy biszkopt przekładany kremem

Do wykonania dekoracji w postaci serca z czerwonego bądź różowego cukru wystarczy zwinięty pergamin, do którego wsypać cukier. duet formy na ciasto tortowe o średnicy 18cm wysmarować masłem albo papierem do pieczenia. Wymieszaj wszystkie skład na ciasto mikserem w dużej misce, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Truskawkowo – waniliowy biszkopt przekładany kremem Ciasto rozdziel na połowę dubel formy. 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 ½ łyżeczki aromatu waniliowego 3 moszna 175g mąki Krem: 4 łyżki dżemu truskawkowego 284ml śmietany kremówki czy też bitej śmietany 2 łyżki przesianego cukru pudru nasiona z jednej laski wanilii ewentualnie 1 łyżeczka aromatu waniliowego różowy albo (zwykle znajdują się na półkach z produktami dekoracyjnymi do ciast w większości supermarketów) W kategorii: Przepisy Post navigation ← Truskawkowo – cynamonowy tort mus truskawkowy z białą czekoladą → Name (required) Mail (will not be published) (required) Website Dodaj Anuluj pisanie odpowiedzi Twój adres mejl nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem * podpis * list elektroniczny * okno sklepowe internetowa dopisek. Odczekać do całkowitego wystygnięcia. Wypełnienie rozprowadzić na wierzchu pierwszego drugiego piętra tortu. 1. piec dzięki 20-25 minut. 3. Truskawkowo – waniliowy przekładany kremem demonstracja kompozycja Masz ochotę na z truskawkami? nico prostszego. Pozostawić do ostygnięcia w formach na 5 minut, oraz odtąd wyjąć oraz ściągnąć papier. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. składniki Ciasto: 175g roztopionego masła 175g brązowego cukru pudru. wierzchnia część upieczonego spodu toru wysmarować dżemem. To ciasto z truskawkami na jak mucha w smole zapadnie ci w pamięci. 2. lekko śmietanę z cukrem pudrem natomiast nasionami wanilii.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz