piątek, 18 kwietnia 2014

Ciekawe rzeczy opisują: Pierogi z mrożonymi truskawkami

zestaw 1 kg mąki pszennej duże nieco łyżek wody 25 dag truskawek mrożonych łyżka oleju 5 łyżek cukru pudru 200g śmietany (może też jogurt naturalny) W kategorii: Przepisy Post navigation ← Kompot z mrożonych truskawek legumina z lodami truskawkowymi →. Truskawki wyciągamy z zamrażalnika, czekamy, aż się rozmrożą, kroimy a cukrujemy. gołoledź bądź innym naczyniem wycinamy kółka, na nie nałóż truskawki oraz całkowicie sklej po brzegach. Pierogi z mrożonymi truskawkamiRozwałkuje go na placek. W misce mąkę, a wody, zagnieść na ciasto. Pierogi z mrożonymi truskawkami przedstawienie zawartość Mrożone truskawki w niczym nie ustępują świeżym, dlatego z powodzeniem możemy zastosować je do naszej narodowej potrawy, pierogów. kipieć w dużym garnku z dużą ilością wrzącej wody z dodatkiem oleju do chwili aż pierogi wypłyną. Wyjąć łyżką do cedzenia, obsługiwać na mile z cukrem natomiast śmietaną jogurtem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz