piątek, 18 kwietnia 2014

Warto przeczytać: Pierogi z mrożonymi truskawkami

Truskawki wyciągamy z zamrażalnika, czekamy, aż się rozmrożą, kroimy cukrujemy. Wyjąć łyżką do cedzenia, obsługiwać na z cukrem a śmietaną jogurtem. Pierogi z mrożonymi truskawkami prezentacja zawartość Mrożone truskawki w niczym nie ustępują świeżym, przeto z powodzeniem możemy zastosować je do naszej narodowej potrawy, alias pierogów. Pierogi z mrożonymi truskawkami W misce mąkę, natomiast wody, zagnieść na ciasto. Rozwałkuje go na rzadki placek. składniki 1 kg mąki pszennej duże łyżek wody 25 dag truskawek mrożonych łyżka oleju 5 łyżek cukru pudru 200g śmietany (może stanowić też jogurt naturalny) W kategorii: Przepisy Post navigation ← Kompot z mrożonych truskawek legumina z lodami truskawkowymi →. gotować w dużym garnku z dużą ilością wrzącej wody z dodatkiem oleju do chwili aż pierogi wypłyną. ślizgawica ewentualnie innym naczyniem wycinamy kółka, na nie nałóż truskawki a do głębi sklej po brzegach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz