wtorek, 29 kwietnia 2014

Sprawdź to: Lody truskawkowe

1. kompleks przekładamy do maszynki do lodów, lody zamrażamy na mniej więcej 30-40 minut. Lody możemy również zrobić beżowy maszynki: chłodną masę lodową przelewamy do pojemnika, mrozimy ok. Lody truskawkowe składniki 500g truskawek (odszypułkowanych, umytych) 100g cukru (lub wedle uznania) 200 ml śmietany kremówki 1 łyżka soku z cytryny W kategorii: Przepisy Post navigation ← Truskawki w czekoladzie Naleśniki z truskawkami oraz czekoladą →. 1 godzinę. Lody truskawkowe orzeźwią cię nico innego w czuły ciepławy dzień. Lody truskawkowe przedstawienie kompozycja mały z truskawkami w tle. Truskawki przekładamy do naczynia natomiast wkładamy do zamrażalnika na ok. Zmrożone truskawki miksujemy ewentualnie blendujemy wraz z cukrem a sokiem cytrynowym. 2. Śmietanę kremówkę ubijamy na zbitą masę, mieszamy z owocami. 4-5 godzin (podczas zamrażania lody jest dozwolone przemieszać o tyle o ile 3-4 razy). 3.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz