sobota, 17 maja 2014

Dobrze to wiedzieć: Truskawkowa tarta

zwięźle zagnieść na gładką masę, oraz od tego czasu opleść natomiast schładzać 15 minut. jak jest do głębi zimne, Rozprowadzić mascarpone albo gęstą śmietanę bazę. 2. Truskawkowa tarta rozwiązać się galaretkę w 175ml gorącej wody, ostudzić, i jak zacznie gęstnieć, doliczyć truskawki całkowicie wymieszać, ażeby nią tarte. Zmniejszyć entuzjazm do do 150 natomiast kuchenka przy użyciu kolejne 10 minut, odtąd wyjmij papier do pieczenia a piecz 10 minut więcej, ciasto nie jest gotowe. kompozycja 200g mąki 100g masła 100g brązowego cukru pudru 2 żółtka 100 g mascarpone bądź śmietany ½ galaretki truskawkowej 500g małych truskawek bądź pokrojonych na połowę W kategorii: Przepisy Post navigation ← Przepyszne truskawki Pavlova legumina truskawkowo – → Name (required) Mail (will not be published) (required) Website Dodaj glosariusz Anuluj pisanie odpowiedzi Twój adres list elektroniczny nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem * sygnatura * e-mail * witryna internetowa komentarz. 3. kuchenka przy użyciu 15 minut poniżej przykryciem papierem do pieczenia. Dodaj żółtka wymieszaj, aż ciasto – prawdopodobnie powinno się będzie dołożyć malutko zimnej wody, jeżeli kompozyt jest sucha. 1. formowanie ciasta: zmiksować mąkę natomiast masło razem, oraz odtąd połączyć z cukrem. Rozprowadzić masło do formy o średnicy 24cm na tarte. Pozostawić ciasto, aż nieco ostygnie, i wyjąć z formy a przenieść na talerz. celujący truskawkowy gwoli gości. Rozgrzać piekarnik do 190 stopni. Rozwałkować ciasto (użyć poniekąd mąki, iżby przyklejania) natomiast rozprowadzić na formie, oraz od tego czasu schłodzić ponownie z wykorzystaniem 25 minut. Umieść truskawki w pozycji stojącej. Truskawkowa tarta przedstawienie skład Tarta truskawkowa to wspaniałe kruche ciasto z dodatkiem świeżych, soczystych truskawek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz