niedziela, 4 maja 2014

To warto udostępnić: Lodowy tort truskawkowy

wydobyć lody z zamrażalnika natomiast odstawić na 15 minut. Przekonaj się sama o jego wyjątkowym smaku. 4. Lodowy tort truskawkowy przesiać mąkę z kakao w proszku, solą proszkiem do pieczenia dołączyć do mieszanki. Przekroić poziomo na pół ciasto. Cienko pokroić truskawki. 6. przed podaniem ciasto trzymaj w temperaturze pokojowej dzięki co bynajmniej 15 minut. Umieść ciasto na talerzu bądź tacce do ostygnięcia. 3. Baza: żółtka z cukrem na puszystą masę. oddać do nasmarowanej masłem tortownicy. zawartość baza biszkoptowa: 2 jajka 100g cukru 50 ml oleju 0,5 szklanki (140 ml) mleka 20g kakao 2 łyżki kwaśnej śmietany 100g mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia farsz lodowe: 1 kg lodów truskawkowych 500g lodów czekoladowych 200g truskawek albo malin 2 łyżki miodu 200 ml bitej śmietany 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii W kategorii: Przepisy Post navigation ← herbatnik z truskawkami a bitą śmietaną deser z truskawkami natomiast czekoladą →. upiększyć bitą śmietaną a zamrozić. 5. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni piecz przy użyciu 30-40 minut (test z wykałaczką). 2. ubić białka aż do sztywnej formy oraz do mieszanki. połączyć z kwaśną śmietaną, olejem a mlekiem. Ponownie zrobić to samo. zmrożony tort truskawkowy przedstawienie skład lodowy tort truskawkowy na pewno zaskoczy cię swoją słodyczą. Rozsmarować na cieście biszkoptowym lody. Połącz je z miodem dodaj do lodów truskawkowych. z góry ustalić drugą warstwę ciasta. 1. jeśli korzystasz z malin, nie należy ich kroić. Ostudzić całkowicie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz