wtorek, 13 maja 2014

Świetny artykuł: Truskawkowe babeczki we włoskim stylu

zawartość 140g miękkiego masła 140g brązowego cukru pudru Starta skórka z ½ cytryny 85g polenta (włoska miazga kukurydziana) 3 ubite jajka 140g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mleka 140g truskawek odszypułkowanych a posiekany na kawałki Do dekoracji: 140g cukru pudru 3 truskawki, odszypułkowane grubiej posiekane, atut 6 truskawek przekrojonych na pół do dekoracji Sok z cytryny W kategorii: Przepisy Post navigation ← Bezowa rolada z truskawkami oraz passionfruit Truskawkowy tort Pavlova → Name (required) Mail (will not be published) (required) Website Dodaj Anuluj pisanie odpowiedzi Twój adres list elektroniczny nie zostanie opublikowany. Truskawkowe babeczki we włoskim stylu demonstracja Skuś się na babeczki we włoskim stylu. Małymi porcjami dopowiadać ubite jajka. Truskawkowe babeczki we włoskim stylu Wyciśnij sito ponad cukrem pudrem (wystarczy nieco kropel soku, iżby zmienił na różowy). przygotować formę do pieczenia na 12 mufinek czy też tyle samo papierowych foremek. Ciasta mogą istnieć przechowywane w hermetycznym pojemniku do dwóch dni. chłodzić nieco minut, odtąd ciastka na kratce do całkowitego wystygnięcia. Ciasto umieść w formie, i kuchenka przy użyciu 20 minut do złocistego koloru. sformować piekarnik na 180 stopni. Z pokrojonych truskawek natomiast 1 łyżeczki soku z cytryny zrobić puree pomocą widelca. wyłowić mąkę natomiast miał do pieczenia, dopowiadać migiem do miski z ciastem dużą łyżką albo łopatką, aż do uzyskania gęstego ciasta (mieszanina przypadkiem oczekiwać grudkowato z powodu składnika, jakim jest polenta). Dodaj mleko, natomiast odtąd łagodnie posiekane truskawki. W dużej misce utrzeć ogółem skórkę z cytryny z masłem, cukrem, aż stanie się jasna oraz puszysta. idealny oraz z truskawkami, który na pewno przypadnie ci do gustu. Zanurzyć górę każdej babeczki do mokrego cukru pudru, natomiast następny ozdobić truskawkami. 3. umiejscowić w dużej misce. 2. odpowiednio wymieszać. 1. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem * podpis * list elektroniczny * witryna internetowa dopisek. Dodaj polente miksuj do połączenia się składników.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz